یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

به مناسبت ميلاد باسعادت حضرت فاطمه (س)،همایش "جایگاه زن از نگاه ادیان و جهان مدرن" در بانکوک پایتخت تایلند برگزار شد.

به گزارش سرویس بین الملل مرکز خبر حوزه ،بانو مجتهده زهره صفاتی در این همایش ابراز داشت:ما در مقام مسلمان به خواستگاه اديان الهي ايمان داريم،هيچ کس نمي تواند بدون ايمان آوردن  به انبياء اولوالعزم الهي همچون موسي و عيسي (ع) مسلمان باشد، ولي اين اسلام است به عنوان آخرين پيام آور حقيقي ، پيامش براي نوع بشر است .

* ارتباط پیشرفت های جوامع بشری با موقعیت زنان

وی خاطر نشان کرد:پيشرفتهاي جوامع بشري در ابعاد فرهنگي و اقتصادي و مدرنيزه شدن آن ارتباط معناداري با موقعيت زنان داشته است .

خانم صفاتی يکي از پيامدهاي چشمگير تحولات اجتماعي قرن اخير را توجه جدي به مسئله حقوق و جايگاه اجتماعي زنان دانست و اظهار داشت:اين امر در دوران معاصر به حدي است که در معيار هاي بين المللي به عنوان شاخصي براي ارزيابي ميزان پيشرفت يا عقب ماندگي کشورها مطرح شده و گاه به عنوان اهرم فشار سياسي بر ضد کشورهاي مستقل مورد بهره برداري قرار ميگيرد .

* پاداش اخروی به جنسیت افراد مربوط نمی شود

وی همچنين به موضوعاتی چون مقام زن در جهان بيني اسلامي ، جايگاه خلقت انسان در قران کريم ، زن و رسيدن به مقامات معرفتي ، نگاه اديان و جهان مدرن در حوزه تعليم و تربيت را از نگاه آیات و روایات بررسی و خاطر نشان کرد: قران کريم در آيات فراواني تصريح کرده است که پاداش اخروي و قرب الهي به جنسيت مربوط نمي شود ،به زن و مرد بودن نيست بلکه به ايمان و عمل مربوط است.

* نماینده سابق مجلس تایلند:عامل برتری نزد خدای متعال، تقواست

در ادامه خانم  هويديه انديشمند مسلمان و نماينده سابق مجلس، مقام زن را با سخني از حضرت امام خميني (ره)  تشريح کرد و گفت :از وظائف زنان  حضور گسترده در فعاليتهاي اجتماعي  است.اسلام براي زن يک مانع نيست بلکه در دين مبين اسلام زنان مي توانند در فعاليتهاي اجتماعي شرکت کرده و در جامعه تاثير گذار باشند .خداوند در قرآن وعده داده است ، زنان و مرداني  که اعمال خوب انجام مي دهند مورد رحمت خاص خداوند قرار مي گيرند .در اسلام حقوق بشر بدرستي تعريف شده است و خداوند فرقي بين بندگانش نمي گذارد و در واقع فرقي بين زن و مرد نيست و آنچه باعث برتري يک انسان مي شود همانا ميزان تقواي يک فرد مي باشد.

وی افزود اسلام به ما مي آموزد چطور با ديگر اديان مراوده داشته باشيم و با آنان زندگي کنيم ، هر انساني با هر مقامي و با هر مذهبي بايد خوب زندگي کند و به ديگران نيز احترام بگذارد.

مدیر مدرسه المهدیه تایلند:اگر فاطمه(س) نبود،جهان معنا نداشت

سخنران بعدي اين ميز گرد سرکارخانم سيده بشري حسيني مدير مدرسه المهديه تایلند بود که به مقام زن در اسلام اشاره داشت و گفت: مقام حضرت فاطمه به قدري بزرگ است که اگر فاطمه (ع) نبود جهان امروزه معنايي نداشت و خلقت به واسطه وجود اين انوار مقدس معنا مي گيرد .

وی به بيانات امام خميني ( ره ) در خصوص مقام معنوي زنان اشاره کرد و بيان داشت : زنان موجب آرامش خانواده و اصلي ترين رکن خانواده مي باشند .امام خميني (س) همانگونه كه در مسائل مختلف، ديدگاه‌ها و نظرات روشن و سازنده‌اي داشتند ، در مورد زن و اهميت نقش زن نيز، نقطه نظرات و ديدگاه‌هاي جامعي براساس جهان‌بيني مكتب اسلام دارند.

* تجلیل بانوی تایلندی از جایگاه معرفتی امام خمینی

خانم حسینی گفت:فهم جايگاه انسان و به تبع آن جايگاه و نقش زن مسلمان، در گرو شناخت جهان بيني اسلامي است. امام راحل جزو معدود كساني بودند كه به اين جهان بيني، كاملاً دست يافته و به جايگاه والاي شخصيت زن پي برده بودند.امام(ره) حضرت فاطمه(س) را نسخه انسانيت مي دانستند و اين بدان معناست كه هر كسي چه زن چه مرد مي خواهد به تكامل برسد به وي نياز دارد.وي خاطر نشان كرد: طبق فرمايش امام(ره) ما از طريق تسمك به حضرت فاطمه(س) مي توانيم به حقايق انساني دست يابيم و براي نيل به اين هدف بايد خود را بشناسيم تا به كمال برسيم و به فطرت الهي خود دست يابيم.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha